Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», μέσα στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών του να συμβάλει στη γνωριμία και διάδοση των Καλών Τεχνών στην πόλη της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ανακοινώνει την έναρξη Εικαστικού Τμήματος, με πρώτη δράση τη διοργάνωση Σεμιναρίων Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού, με εισηγητή τον κο Στεργίου Νίκο.

Τα Σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του «Σεμέλη» – Αγίου Νικολάου 1, και ώρες 5 – 7 μμ.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία της Τέχνης του Ψηφιδωτού, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες τάσεις.

    Η κάθε ιστορική περίοδος αλλά και τα διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά κάθε περιόδου και περιοχής, έδωσαν μια τεράστια ποικιλία έκφρασης μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, η οποία ήταν ενεργά διαδραστική με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης (ζωγραφική, αγγειογραφία, αρχιτεκτονική, μικρογραφίες), τις οποίες κάποιες φορές επηρέασε σημαντικά.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.

Advertisements